Tricycle

225 din

Ne moraš biti tajni agent da bi život učinio uzbudljivim.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Evo još jedne neverovatne životne priče, gde je istina čudnija od fikcije sa sve neverovatnim pričama o avanturama i intrigama, koje su na kraju poslužile kao osnova za moderne akcione knjige i filmove.

Duško Popov je bi sin bogatog srpskog trgovca i mogao je da živi lagodan život kao neženja s obezbeđenim poslom. Međutim, kada je počeo 2. svetski rat, on je izabrao potpuno drugačiju sudbinu za sebe. Popov je bio visoko obrazovan advokat sa sofisticiranim manirima, koji je gajio ozbiljan prezir prema širenju nacizma i zbog toga je postao dvostruki agent između Velike Britanije i Nemačke.

Popov je zvanično radio kao agent nemačke obaveštajne agencije, dok je u tajnosti prikupljao podatke za Britance i njihovu kontraobaveštajnu službu MI6 pod imenom Tricikl. Uspeo je da upadne u sve kanale nemačke tajne komunikacije, pomogao je u uspešnoj invaziji saveznika na Nortmandiju i otkrio planove Japana da napadne Perl Harbor. Popov je informacije o Perl Harboru prosledio šefu američkog FBI-a, J. Edgar Huveru. Misleći da je Popov trostruki agent, Huver ga je izbacio iz zemlje. Šta ako je verovao Popovu?

Međutim, Popova nije samo posao interesovao. On je postao legenda zbog načina na koji je živeo. Voleo je brza kola, lepe žene i boemski način života koji je postao njegov zaštitni znak. Legenda o Popovu je bila inspiracija jednom drugom mladom obaveštajcu i početniku, Jan Flemingu. Popov je bio inspiracija na osnovu koje je nastao lik agenta Džejms Bonda 007.

Do sada ste mogli da uvidite da pred sobom nemate tipično pivo. Kao što je bio i Tricikl, ono je sve samo nije obično. Neki vide veliki Pejl Ejl, a drugi vide mali Indija Pejl Ejl. Na kraju nije ni važno šta vidite, jer je veoma uzbudljiv svaki gutljaj koji popijete, a i dovoljno je tajanstven da ćete ga upoznavati iznova i iznova. Svaki gutljaj je kao da ovo pivo pijete prvi put.