by admin
Kompas

Za razliku od drugih Kompas Pivo likova, Ankl Majka nećete naći na Vikipediji. On je osoba bez koje naša priča ne bi postojala. Majk nije zaista naš stric, ali ga tako zovemo. Čitav tim potajno želi da smo u srodstvu sa njim, jer bi  to značilo da nosimo u sebi deo jednog nasmejanog i dobronamernog čoveka. Tu je sa nama još od 2009. godine., od prvog trenutka kada se rodila ideja pokretanja Kompas Pivo priče.

Ankl Majk je bio i biće tu za Kompas Pivo. Kada nije u Srbiji, obično održava i popravlja helikoptere za gašenje požara na Zapadnoj Obali i Aljasci. Inspiracija za lik koji  će predstaviti Kompas lager i to američki lager pravljen pre prohibicije, zato što i on kao i svi naši likovi ne prati dobro utemeljene puteve. Nikada ne znate šta će sledeće Ankl Majk da uradi… da skače iz aviona, priključi se raftingu niz reku Jukon na Aljasci…

U vreme kada se svi sele na zapad u potrazi za čuvenim američkim snom, Majkov kompas ga je doveo u Srbiju u potrazi za njegovim balkanskim snom. Uz to, nije baš ni u cvetu mladosti. Zvuči suludo, zar ne? Kažete li mu da je hrabar, on će vam odmahnuti rukom i odmah početi da zbija šale. Klasični Ankl Majk maniri. Politički nekorektne šale, možda čak i glupe šale, ali nasmejaće vas zagarantovano.  

Kažete li mu da je hrabar, on će vam odmahnuti rukom i odmah početi da zbija šale. Klasični Ankl Majk maniri. Politički nekorektne šale, možda čak i glupe šale, ali nasmejaće vas zagarantovano.  

Obično kad smo u najvećem poslu, dok pokušavamo da održimo savršenu temperaturu u tankovima za pivo, dok se dodaje ta pažljivo merena količina hmelja, proverava da li je sve uredu sa sladom – u tom momentu se čuje samo jedno dugačko “Weeeeell”… To je znak da je Ankl Majk stigao. Znamo da nije došao da zanoveta i prigovara. Tu je da pomogne, da pruži najbolje što ume, da da najbolju moguću kritiku, ali i da nas nasmeje. Za nas je Ankl Majk ceo svet.